sunnuntai 4. lokakuuta 2009

bisquits and more

Eilen illalla vietin ns. peli-iltaa kavereitten kanssa, ja tarjoilin hyväksi havaittuja herkkuja.



Näiden todella maukkaiden ja nopeasti valmistuvien kaurakeksien resepti on alunperin löytynyt Pirkka-lehdestä ja olen tehnyt näitä miljoona kertaa. Itse pidän kekseistä, jotka todella näyttävät itse tehdyiltä, mutta muotoa voi tietysti kehittää juuri sellaiseksi kuin itse haluaa.

Tässä siis ohje:

KAURACOOKIET

100g tummaa suklaata
50g hasselpähkinöitä (tai kuten itse tein, puolet pähkinää ja puolet kookoshiutaleita)
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g margariinia
1dl fariinisokeria
1 kananmuna

Leikkaa suklaa ja pähkinät rouheeksi. Sekoita kuivat aineet.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri, ja vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta lusikan avulla haluamasi muotoisia kökkäreitä ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Toinen jälkiruokaherkku, joka on ansainnut jo klassikkoaseman ainakin minun silmissäni, on Marjamalja (en tosiaankaan tiedä sen oikeaa nimeä).
Eli lusikoidaan erilaisia hieman sulaneita pakastemarjoja (itse käytän aina vadelmia ja mustikoita) tarjoiluastiaan. Marjojen päälle ladotaan purkillisesta vispikermaa, maitorahkaa ja kinuskikastiketta tehtyä vaahtoa, ja luodaan kerroksia vuorotellen vaahtoa ja marjoja. Tämä jalkiruoka kannattaa tarjoilla pitkistä laseista, jolloin kerrokset tulee kauniisti näkyviin. Valitettavasti tästä raikkaasta makupalasta ei ole nyt kuvaa..

Todella helppoa.

1 kommentti: