torstai 15. lokakuuta 2009

just call me miss bananahammock

Eli tässä tuleepi kaikkien toivoman kakun resepti. Enjoy!


BANAANI-KOOKOSKAKKU
maailmalla tunnetaan nimellä Hummingbird cake

4dl vehnäjauhoja
2dl ruokosokeria
2tl leivinjauhetta
1 limetin raastettu kuori
1tl inkivääritahnaa (laitoin saman verran inkiväärijauhetta, pihi kun olen)
1dl kookoshiutaleita (itse unohdin tämän ainesosan kokonaan, mutta ei tuntunut haittaavan, kaikki vaan kamalasti kehui leivosta, ja varsinkin jos ei ole mikään kookoksen fani, niin ei ole välttämätön)
1tlk ananasmurskaa
2 isoa kypsää banaania
2 munaa
1,5dl öljyä

Tuorejuustokuorrutus
50g sulatettua, jäähtynyttä margariinia
200g sitruunatuorejuustoa
n. 2dl tomusokeria

Pinnalle kookoshiutaleita



Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa (plus limetinkuori)
Valuta ananasmurska siivilän läpi, ja murskaa banaanit haarukalla.
Sekoita hedelmien joukkoon munat ja öljy, sekä kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä voideltuun ja korkeareunaiseen (noin 20x20cm) uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna jäähtyä, ja kumoa leikkuulaudalle.
Sekoita kuorrutuksen aineet, älä vatkaa liikaa!
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle, koristele. Leikkaa annospaloiksi.
Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon ja mehevöityy vanhetessaan.



Kuvat googlesta

1 kommentti: