tiistai 13. lokakuuta 2009

it´s burning, baby!

Anteeksi nyt ihan ensimmäiseksi hiljaiselosta, syytän alkukankeutta. Kyllä tämä tästä lähtee.

Tuli siis lämmiteltyä tupaa oikein urakalla viime lauantaina, kuten jotkut ovatkin jo varmasti All you need is.. blogista lueskelleet. Nyt voisin siis tarjota teille kuvien lisukkeeksi ohjeet noihin ihanuuksiin. Samassa järjestyksessä kuin siskoni blogissa (itse en saanut yhtään kuvaa räpsäistyä).

CHOCOLATE CHIP COOKIES
eli amerikkalaiset suklaakeksit

250g tummaa suklaata
2,5dl rouhittua (hassel)pähkinää
60g voita
2 munaa
2dl fariinisokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata 100 grammaa suklaata ja voi kattilassa (älä anna kiehahtaa), ja lisää joukkoon fariinisokeri.
Anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon munat ja vaahdota seos.
Rouhi loppu suklaa ja pähkinät, sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen nostellen. Lopuksi lisätään pähkinä ja rouhittu suklaa. Paistetaan 12-15 minuuttia.
Muista jättää melko väljät välit kekseille, ne leviää paistuessaan.
Tosi hyviä!

PESTOMUFFINIT
noin parikymmentä keskikokoista

3 munaa
0,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2,5tl leivinjauhetta
0,75tl suolaa
1dl juoksevaa rasvaa
1prk fraiche 5% (2dl)
0,5dl maitoa
200g fetajuustoa
n. puoli purkkia kuivattuja tomaatteja
ja saman verran pestoa (tässä oman maun mukaan siis)
noin 2dl mozzarellaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä rasva, fraiche ja maito. Sekoita seos munavaahtoon isolla lusikalla taikinaa nostellen. Älä vatkaa! Sekoita kuivat aineet keskenään, kääntele ne vaahtoon. Leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Pilko feta kuutioiksi ja lisää taikinaan. Lusikoi pesto taikinaan, sekoita kevyesti. Lusikoi taikina muffinssivuokiin, ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alimalla tasolla 15-20 minuuttia.

Tämä ohje on ihan mahtava, jos haluaa vähän jotain uutta illanistujaisiin. Itse haalin reseptin serkultani hänen lapsensa synttäreillä, ja moni muukin tuntui innostuneen tästä. Varmasti maistuu kaikille!

PAPRIKAPIIRAKKA
Tämä ohje on Lettupannulta alunperin, mutta muokkasin sitä hiukkasen

Pohja:
50g margariinia
0,3dl vettä
1tl leivinjauhetta
muna
1prk tomaattipyrettä (70g)
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 paprikaa
1 sipuli
(3 valkosipulinkynttä, itse en laittanut)
(oliiveja)
1-2dl juustoraastetta
kourallinen sinihomejuustoa
1,5dl maitoa
2 munaa
1tl basilikaa
suolaa, mustapippuria

Täyte: Puolita paprikat ja suikaloi sipuli. Asettele paprikat kuori alaspäin uunipellille, samoin sipulisiivut, paahda noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Taikina: Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää sulatettu margariini. Lisää muut aineet. Levitä pohja piirakkavuokaan ja paista noin 5 minuuttia 200 asteessa.
Levitä sipulit pohjan päälle, samoin kuin pieneksi pilkotut paprikat ja oliivit. Ripottele juustot päälle. Tee munamaito, kaada päälle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy ja piirakka saa väriä.

Ja sitten pieni loppukevennys. Katsokaa, miten ahkerana olen ollut!



Pitäähän ihmisellä harrastuksia olla. Koukuttavaa puuhaa..
Kakun resepti julkaistaan pian.

3 kommenttia: