lauantai 3. lokakuuta 2009

finding truth and happiness

Kävin eilen katsastamassa ensi-ilta elokuva Away we go- kohti uutta. Aluksi on pakko sanoa, että suomennoksen olisi voinut jättää tekemättä.



Kyseessä on siis Sam Mendesin uusi elokuva, jonka pääosissa esiintyy John Krasinski, joka paremmin tunnetaan amerikkalaisen Office-sarjan Jim Halpertina (tai ainakin minä tunnen), sekä Maya Rudolf. Lähtökohtana on tilanne, jossa Burtin (eli Jimin, eiku Johnin) vanhemmat ilmoittavat muuttavansa Eurooppaan. Mayan hahmo Verona on raskaana ja pari päättää lähteä matkaamaan ympäri Amerikkaa löytääkseen täydellisen paikan perustaa perhe.



Tästä alkaa siis matka, jonka aikana huomataan, että asiat eivät ole koskaan juuri sitä miltä aluksi näyttää. Verona ja Burt melkein luopuvat toivosta löytää täydellinen elämä, koska muilla näyttää menevän asiat todella solmuun, ja vanhat hyvät ystävät näyttävät todella epämiellyttävän puolen itsestään.



Tarina loppuu kuitenkin onnellisesti, tietenkin.

Minusta elokuvasta oli kuitenkin todella vaikea saada otetta, siinä ei tuntunut olevan mitään selkeää sanomaa. Toisaalta tuntui, että siinä haluttiin sanoa ettei elämässä ole toivoa, että jokaisella on tai tulee olemaan ongelmia ja vastaankäymisiä, toisaalta taas että aina on kuitenkin toivo siitä, että juuri itselle käyvät asiat parhain päin.. Ristiriitaista, mutta eikös sellaista ole elämäkin.

Raita oli kuitenkin todella katsomisen arvoinen. Miehitys oli kohdallaan ja varsinkin pääosan esittäjät olivat uskomattoman sympaattisia. Myös musiikkia on pakko mainostaa, koska se sopi elokuvaan kuin nappi ohtaan. Alexi Murdochin lempeä ääni ja pehmeä kitarasaundi olivat kuin piste i:n päälle. Jos siis haluaa viettää iltansa hymyillen ja söpöstellen, on tämä leffa oiva valinta.


Kuvat löytyy elokuvan kotisivuilta.

2 kommenttia:

  1. Oivoi,haluan kyllä ehdottomasti mennä katsomaan leffan! Vaikuttaa juurikin söpöltä ja hauskalta pläjäykseltä, joka sopii rentoon sunnuntai-iltaan :) Ihana uusi blogi sisko-kulta! Käy myös minun puolella kommentoimassa juttuja aina välillä! Ihana juttu kun nassukin näkyy :) Me likey! <3

    VastaaPoista